Flykending.dk

Museum of Aviation

I oktober 2013 besøgte jeg "Museum of Aviation". Museet ligger ved Robins Air Force Base, og er et af USA´s største flymuseer med en stor samling af cirka 85 historiske amerikanske Air Force fly, missiler og cockpits. Museet åbnede i første omgang i en mindre bygning i 1984, men er siden udbygget med flere større bygninger, senest i 2008.

Museet består af en 3 etagers hovedbygning "The Eagle Building" og 3 store hangarer: "Hangar One", "Scott Exhibit Hangar" og "Century of Flight Hangar". Dertil kommer en stor udendørs samling af fly som som Starlifter, Globemaster II og Stratotanker placeret rundt om museet.
Tæt ved hovedbygningen ligger "Freedom Park" med legeområde, picnic pavilloner og toiletter.
 

The Eagle Building
Hovedbygningen blev indviet i 1992, og er på 3 etager. Her er der blandt andet udstillet en F-15 Eagle, P-51 Mustang, P-40 Flying Tiger og en "T-6 Texan". Her findes også en souvenir butik og Victory Cafe. Foran hovedbygninger står en B-1B Lancer.

Hangar One
Den første tilføjelse til museet i 1990. i Hangar One finder du blandt andet en HH-3 Jolly Green Giant, en UH-1P Iroquois og en OV-10A Bronco.

Century of Flight Hangar
Denne hangar blev tilføjet til museet i 1995. Her finder du blandt andet en SR-71 Blackbird, F-16 Fighting Falcon (i Thunderbirds bemaling), F-111 Ardvark, F-102 Delta Dagger, U-2 Dragon Lady og en MH-53 Super Jolly.


Scott Exhibit Hangar
Denne hangar er seneste tilføjelse fra 2008. Her finder du blandt andet C-46D, C-47B, B-25J og B-29B.
 

Sonic Boom
En anden grund til at besøge museet er dets placering ved Robins Air Force Base. På basen er man nemlig ansvarlig for reparation, vedligeholdelse og test af blandt andet F-15 Eagle og C-130 Hercules.

Det mest spændende er nok F-15 Eagle, som efter reparation eller vedligeholdelse skal gennemføre en række test, herunder en som kræver at flyet skal flyves supersonisk. Den supersoniske test resulterer i at flyet bryder lydens hastighed, hvilket medfører et "Sonic Boom" på den ene strækning af test ruten.

Læs mere om Sonic Boom
 

Nedenfor er der en video optaget af museets kurator Mike Rowland, som optog videoen under en frokostpause i oktober 2011, hvor han gik en tur rundt på museets område.
 Nedenfor links til en video gennemgang af de enkelte hangarer:

Scott Exhibit Hangar Fly Through

Century of Flight Hangar Fly Through

Hangar One Fly Through

Eagle Building Fly ThroughAfslutning

Museet er placeret i Warner Robins, Georgia. Adressen er:
GA Hwy 247 & Russell Parkway, Warner Robins, GA 31088.

Der er gratis entre, og museet har åbent fra 9-17.

Museet ligger ca. 1 1/2 times kørsel fra Atlanta, Georgia.

Forfatter: MHK.


Klik på billederne nedenfor for at åbne billedegalleriet.
Brug piletasterne til at bladre frem og tilbage.
 

     
     
     
     
     


Museets hjemmeside: http://www.museumofaviation.org