Flykending.dk

Nye temaer
 

   
Museum of Aviation (Besøg i 2012)
Museet ligger ved Robins Air Force Base, og er et af USA´s største flymuseer med en stor samling af cirka 85 historiske amerikanske Air Force fly, missiler og cockpits. Museet åbnede i første omgang i en mindre bygning i 1984, men er siden udbygget med flere større bygninger, senest i 2008.
 
Læs tema

 
U.S. Space & Rocket Center (Besøg i 2012)
Centret er placeret i Huntsville, Alabama og er bestemt et besøg værd. Der er noget for hele familien, da der er store dele af centret der henvender sig til børn, hvor de kan prøve forskellige maskiner og et par mindre forlystelser. Centret har udstillet en af de 3 tilbageværende Saturn V raketter.
 
Læs tema

 
The Steven F. Udvar-Hazy Center (Besøg i 2013)
Med museet i Chantilly har Smithsonian fået udvidet udstillingsarealet med omkring 71,000 m2, og museet i Chantilly udstiller i øjeblikket, blandt andet store fly som Concorde, Boeing 367-80, SR-71 Blackbird, rumfærgen Discovery og ikke mindst den historiske Boeing B-29 Superfortress "Enola Gay".
 
Læs tema

 
Israel Airforce Museum
Staten Israel blev en realitet d. 28. maj 1948 efter en vedtagelse i FN, og 14 dage efter blev IAF oprettet. I begyndelsen med fly, hvor en del blev doneret. Næsten alt, hvad der har været tilknyttet af fly, kan i dag ses på Israel Airforce Museum i Hatzerim, i udkanten Hatzerim Airbase, i Negev ørkenen i det sydlige Israel, hvor der max. er 25 mm. nedbør – om året.
 
Læs tema

 
Valiant Air Command Warbird Museum (Besøg i 2012)
Museet blev startet af en gruppe på tolv personer i 1977. I dag er der over 1300 medlemmer. Museet udstiller, vedligeholder og restaurerer alle flytyper, der var hjemmehørende i verdens militære flyvevåben fra første verdenskrig til nutiden. 
Museet er non profit, dedikeret til bevarelsen af ​​luftfartens historie for fremtidige generationer.
 
Læs tema

 
Jacksonville Sea & Air Spectacular (Besøg i 2012)
I oktober/november 2012 besøgte jeg det sydlige USA, og jeg besøgte blandt andet en række flymuseer samt et enkelt airshow. Airshowet var "Jacksonville Beach Sea & Sky Spectacular" i dagene 20-21 oktober. Jacksonville er placeret i det nordøstlige Florida og det betød dejligt vejr begge dage med omkring de 25-28 grader.
 
Læs tema

 
Pima Air & Space museum (Besøg i 2011)
I sommeren 2011 fik vi mulighed for at besøge et af de største flymuseer i verden, nemlig Pima Air & Space Museum i Tucson, Arizona. Vi besøgte det i juli på en overskyet dag, men alligevel krøb temperaturen op på de 35 grader.
 
Læs tema

 
Prag flymuseum: Letecké Muzeum Kbely (Besøg i 2010)
I efterårsferien 2010 var jeg i Prag med familien, og var heldig med at få dem overtalt til en lille tur ud til Letecké, hvor Prags flymuseum er placeret. Flymuseet er åbent fra sidst i april til sidst i oktober, tirsdag til søndag kl. 10.00 til 18.00.
 
Læs tema

 
S-61A Sea King sidste flyvning (2010)
Onsdag den 16. juni 2010 slutter en æra i det danske Flyvevåben, når redningshelikopteren Sikorsky S-61A Sea King bliver sendt på pension efter sin sidste vagt i Roskilde.
 
Læs tema
 

Temaer på vej

National Air & Space Museum

Air Force Armament Museum

National Naval Aviation Museum


Gamle temaer

Vores gamle temaer vil blive tilføjet, efterhånden som de opdateres til det nye layout.